Dr. Che Hafiz Addresses Gay Rumours Following Split With Lufya Omar

Dr. Che Hafiz Addresses Gay Rumours Following Split With Lufya Omar

The long-term dispute between Lufya Omar and her former husband Dr. Che Hafiz has finally come to an end after the local celeb confirmed their split.

After their divorce news came to light, rumours have been circulating that Dr. Che’ Hafiz is actually gay. Others also claimed that their marital conflict was due to his affair with another guy.

View this post on Instagram

Weh..Uztad suka kat kau!? Ustad tu lelaki kot.. jangan2 ustad tu gay! Teringat satu Kisah masa sy zaman sekolah. Waktu tu sesi kelas subjek pendidikan islam. Masa tengah mengajar ustad tu pun cakap dia suka kat seseorang.Tambahan seseorang yg dimaksudkan itu jantinanya adalah seorang lelaki. Kemudian Ustad menjelaskan bahawa tidak ada masalah pun jika kita menyukai lelaki di atas sebab kelebihan yang dikurniakan seperti kerjaya yang bagus, sifat keperibadian yang baik, kategori orang2 yang berjaya atau orang2 yang dihormati yang boleh dijadikan sbg idola dlm kehidupan kita seperti baginda Nabi Muhammad SAW. Sebenarnya beberapa bulan yg lepas sy telah menerima DM drpd sorang Hamba Allah ni. Dia kata dia jumpa sy dekat dlm satu applikasi.Di mana applikasi tersebut adalah untuk orang2 yang suka sesama jenis(gejala songsang).Perkara seperti ini sy tidak hairan jika berlaku disebabkan kecanggihan teknologi masa kini dan dgn mudah sahaja org boleh ambil gambar kita untuk digunakan bagi tujuan yg bukan2 termasuklah apa yg telah sy kena. Sy yakin perkara sebegini sudah tak asing lagi.ia sudah banyak berlaku dan bukan sy sorang shj yg dah terkena ianya dah tak mustahil lagi untuk dunia akhir zaman ni. Sy tahu saya jenis yang open minded,berkawan je dgn sesiapa tak pernah judge people bila berkawan dan bila org layan kita baik kita balas baik tp tetap ada batasnya.mgkin ada rakan2 sy yg terlibat dgn gejala songsang ini tapi bukan hak sy untuk menghukum dan kutuk mereka. Mereka juga adalah manusia.jika Kita mampu nasihat lah mereka secara baik tetapi jika tak mampu diam itu adalah lebih afdal.sy juga ingin nasihatkan bahawa jika anda menerima berita spt ini untuk meneliti atau selidik terlebih dahulu akan kesahihan sesuatu perkara sebelum jump into conclusion. Sy percaya kita semua bijak2 pandai dan dikurnia akal untuk berfikir secara waras jadi jgn sia2 kan nya. Pd harini Kesimpulannya mudah shja yg Sy ni bukanlah gejala songsang yg disangkakan. Mmg buat masa ni sy Kekal single bukan kerana sy trauma kpd wanita tapi sy ingin beri lebih tumpuan kpd kerjaya & anak sy agar membesar dgn baik.soal Jodoh tu di tangan tuhan klau ada xkan kemana pun. Sekian..

A post shared by Dr Che Hafiz (@drchehafiz) on

Refusing to stay mum, the doctor took to Instagram to shut down these false claims. According to him, he received a direct message (DM) from an individual who allegedly found him in a gay dating app a few months ago.

Instead of lashing out, he said, “I’m not surprised if this happens. With today’s technological advances, people can easily make use of our pictures to catfish others. It has happened a lot and I’m not the only one who has been affected by this, especially now that we’re reaching the end of the world.”

In the lengthy caption, he added, “I know that I’m a very open-minded person. I like to be friends with anyone and I try not to judge people. If people treat me well, I’ll do the same. I have my limits, but it’s not my right to punish or criticise the naysayers.”

“They are human beings after all. If possible, we should at least give them proper advice. If you’re not up for it, it’s better to just stay silent about it. I would also like to say that if you come across such news about me, kindly investigate and validate it before jumping to conclusion. I believe we are smart enough to think rationally,” urged the 30-year-old.

Source: AWANI

Dr. Che’ Hafiz tied the knot with the former “Akademi Fantasia” star on 26th November 2016 and have one daughter together.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *